Η φύση μας προσφέρει απλόχερα τα συστατικά της. Εκείνα με τη σειρά τους συμμετέχουν στη δημιουργία προϊόντων, που φροντίζουν την υγεία και την ομορφιά μας! Ας ξεκινήσουμε με το ελαιόλαδο, που στη χώρα μας αφθονεί και είναι άριστης ποιότητας και ας δούμε τα πλεονεκτήματα του ελαιολάδου στο δέρμα.

Πως συμβάλλει το ελαιόλαδο στην περιποίηση του δέρματος.

Τα υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ και τα ιχνοστοιχεία (κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, σελήνιο, ψευδάργυρο) που περιέχει, είναι ευεργετικά για το δέρμα.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σίδηρο, που δυναμώνουν τα μαλλιά.

Οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη Ε προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση. Η βιταμίνη Ε προάγει την δημιουργία ελαστίνης και κολλαγόνου, παρεμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία και προστατεύει από την οξείδωση. Πλούσιο σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα. Προστατεύει τη μεμβράνη των κυττάρων από την απώλεια του νερού μέσα από το κύτταρο και εμποδίζει την είσοδο τοξινών από την επιδερμίδα. Πλούσιο σε βιταμίνες θρέφει την επιδερμίδα και συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του δέρματος.

Περιέχει αμινοξέα, τα οποία είναι σημαντικά συστατικά του φυσιολογικού ενυδατικού παράγοντα του δέρματος. Είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων. Αυτό συμβαίνει γιατί συμμετέχουν στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της κερατίνης.

Τα πλεονεκτήματα του ελαιολάδου στο δέρμα εξηγούν το γιατί χρησιμοποιείται όλο και ευρύτερα σε προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών. Τα φυσικά προϊόντα στην πλειονότητά τους χρησιμοποιούν αγνό, παρθένο, ελληνικό ελαιόλαδο.
Η «ENELEO» χρησιμοποιώντας κρητικό βιολογικό ελαιόλαδο και με περίσσεια φροντίδα δημιούργησε μια σειρά προϊόντων , για πρόσωπο ,για σώμα και μαλλιά που βασίζονται στα οφέλη του βιολογικού ελαιολάδου.

«Η δύναμη της φύσης , στα χέρια της επιστήμης»